Sightseeing i helikopter

Det klassiska sättet att uppleva en ny stad är genom sightseeing från taket på en öppen buss. I bästa fall hinner du skymta de största sevärdheterna innan de försvinner bakom ett gathörn, och under tiden andas du in avgaser från stadstrafiken och lyssnar på stadens oljud. Varför inte prova något nytt nästa gång, och komma bort från allt det? Varför inte se din stad från ett nytt perspektiv? Ett sätt att göra det är att åka på sightseeing i helikopter.

En av aktörerna på marknaden som arrangerar sightseeing i helikopter är Öppet Hav. De har riktat in sig på äventyr i Stockholms skärgård med omnejd, och med deras helikoptrar kan du därför uppleva just Stockholm från ovan. Bland annat kommer du under den 20 minuter långa turen passera över Djurgården och Riddarholmen, och sedan fortsätta ut mot Vaxholm och början på skärgården. En sightseeingtur med helikopter lämpar sig mycket väl för att fotografera, så ta med kameran!

För dig som bor lite utanför Stockholm, mer specifikt i Västerås eller Örebro, kan iTell Helicopter hjälpa dig att arrangera en sightseeingflygning med helikopter över någon av städerna. Turen är ungefär 30 minuter lång, men utöver tidsbegränsningen finns det möjlighet att själv bestämma vilken rutt du vill flyga, och på det sättet få en helt personlig upplevelse.Sightseeing i helikopter 1

För en tur över Göteborg med omnejd kan du vända dig till HeliWing.  De kan erbjuda turer som är 20-30 minuter långa, men också så långa som en timme eller mer. De har färdigbestämda rutter, till exempel Lilla Göteborgsturen, som tar dig runt Göteborgs centrum så att du får se de största sevärdheterna i fågelperspektiv, eller Tjörn runt, som utgår från Säve flygplats och tar dig runt Tjörn via bland annat Marstrand, Skärhamn och Tjörnbron. Du kan också be om att få en skräddarsydd tur efter dina önskemål. De har helikoptrar som tar upp till fem passagerare.

En helikoptertur är enligt många den bästa upplevelsen du kan ge dig själv, och något som många fortfarande inte har provat. När helikoptern kommer upp på tillräckligt hög höjd kan man till och med se att joden är rund, en syn som är få förunnad. En helikopterfärd skulle därför kunna vara ett kul event att bjuda till exempel medarbetarna i ett företag på. För den som planerar att anordna event av den typen är det bra att känna till verktyget Eventlogic. Med Eventlogic.se kan ni skapa ett unikt eventkoncept, som en helikoptersightseeing.

Även om du inte blir bjuden via din arbetsgivare kan det dock vara värt det att bjuda dig själv på en tur i helikopter – det som enligt många kommer att bli din största upplevelse någonsin.