Helikoptertaxi

En helikopter är kanske ett av de mest mångsidiga transportmedlen som finns, då den fyller en rad olika funktioner i vårt samhälle idag. Helikoptern kan användas för att transportera sjuka inom vården, för att försvara landet vid militära insatser och inom privata bolag för transport. Helikoptertransport finns också tillgängligt för privatpersoner, då ytterligare ett användningsområde för helikoptern är att agera som taxi.

Ett flertal olika bolag erbjuder möjligheten för privatpersoner att hyra en helikopter för att flyga en begränsad sträcka. Det dessa företag erbjuder är, enkelt förklarat, helikoptertaxi. För att de ska få göra det måste de ha ett tillstånd för att få frakta passagerare mot betalning. Det är också viktigt att passageraren har en giltig försäkring. En helikopter är ett smidigt och snabbt sätt att transportera sig, eftersom den kan landa i princip överallt, så länge det finns en öppen, plan yta som är 20×20 meter. Den enda begränsningen är att markägarens (om det finns en sådan) tillstånd krävs för att landa.helikoptercer taxi 2

Det finns många anledningar till att man skulle vilja hyra en helikoptertaxi. En av de mest uppenbara är om man ska till en plats som är svåråtkomlig, eller som till och med är onåbar utan helikopter. Sådana situationer kan uppstå om man ska på en fiske- eller jaktutflykt, eller till ett evenemang långt ute i skärgården. En annan stor fördel med att åka helikopter är tidsvinsten jämfört med andra transportmedel – en helikopter färdas i ungefär 200 km/h. För resor mellan populära städer behöver det heller inte bli alltför dyrt; vissa bolag erbjuder fasta priser istället för timpriser för sådana resor. Dessutom kan det finnas andra passagerare som står på stand-by i väntan på att någon annan vill åka till samma resmål. På det sättet kan flera passagerare dela på kostnaden.

En annan anledning att hyra helikoptertaxi kan vara olika former av evenemang. För den som har råd kan det till exempel vara ett storstilat sätt att anlända till en bal eller fest, eller för ett par att anlända till ett bröllop.

Slutligen kan man hyra helikopter helt enkelt för att se världen från ett annat perspektiv. Vissa helikopterföretag erbjuder sightseeing i helikopter för ett rimligt pris. Oavsett om man hyr helikopter av mer praktiska anledningar – för att ta sig från punkt A till punkt B – eller för att helt enkelt njuta av resan, kommer man att bjudas på en upplevelse man sent kommer att glömma.